1 min

Tags in dit artikel

,

LG heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat het bedrijf op 1 september zal beginnen met de Europese verkoop van zijn gebogen OLED TV van 55 inch. De beeldbuis krijgt een scherm van 8.999 euro.

Concurrent Samsung maakte eerder deze week eveneens bekend te beginnen met de verkoop van zo’n scherm, de prijs daarvan ligt echter 1.000 euro lager. De verkoop begint op 1 september bij het Belgische Euronics/Selexion, wanneer in Nederland wordt begonnen is op dit moment nog niet bekend, maar volgens LG zal dat niet lang meer duren.

De display van LG is bijzonder omdat er gebruik wordt gemaakt van vier soorten pixels. Naast de gebruikelijke rode, groene en blauwe pixels zijn er ook witte pixels die ervoor moeten zorgen dat kleuren beter worden weergegeven. LG noemt dit principe WRGB. Vooralsnog zijn OLED-schermen nog geen ingeburgerde technologie. OLED behoeft geen externe verlichting achter het paneel en daardoor zijn de zwartwaarden beter en kunnen de schermen dunner zijn.


Met de buiging in het scherm zouden er geen vervormingen in het beeld moeten ontstaan, omdat de buiging optimaal is aan de bolling van het menselijk oog. Het gehele oppervlak van de TV zou zich namelijk op dezelfde afstand van het oog moeten bevinden.