‘Kleinere variant Surface-tablet op komst’

Abonneer je gratis op Techzine!

Na geruchten die eerder dit jaar oplaaiden over een kleinere versie van de Microsoft Surface-tablet, lijkt er nu meer zekerheid te bestaan over de komst van deze kleine tablets.

Het begint erop te lijken dat de details rondom een nieuwe generatie Surface-tablets al grotendeels bekend zijn, voor de officiële release van de opvolgers van de Surface RT- en Surface Pro-tablets.

De opvolgers van de huidige Surface-tablets kunnen we waarschijnlijk verwachten op het geplande Microsoft-evenement, dat op 23 september plaatsvindt in New York. Gedurende dit evenement zal er een persconferentie worden gehouden, waarbij naar verwachting ook meer details over een kleinere Surface-tablet worden vrijgegeven.

Volgens Paul Thurrott van WinSuperSite zal de kleinere tablet iets later uitgebracht worden dan de opvolger van de Surface RT en Surface Pro. Wel kan de Surface Mini nog dit jaar verwacht worden, in de Verenigde Staten tenminste.

De Surface Mini wordt voorzien van een Qualcomm-processor, wat betekent dat Windows RT het dienstdoende besturingssysteem wordt. De schermgrootte van de later dit jaar verwachtte tablet zal vermoedelijk 8 inch bedragen.

De daadwerkelijke lancering zou kunnen plaatsvinden tezamen met de officiële release van Microsoft Windows 8.1.