Meer Windows ARM-tablets in aantocht

Abonneer je gratis op Techzine!

Ondanks tegenvallende verkoopcijfers van de Surface RT-tablets, blijft Microsoft volharden in het geloof in tablets met een ARM-processor. Dit uitte zich gisteren in de aankondiging van de komst van meer van zulke tablets.

Ook de afschrijving van zo’n 900 miljoen euro op de nog aanwezige voorraad Surface RT-tablets eerder dit jaar schijnt Microsoft niet te deren, wanneer het aankomt op het maken van nieuwe toekomstplannen.

Gisteren werden bij een bijeenkomst van financiële analisten van Microsoft de plannen voor het komende jaar toegelicht. Microsoft is zich terdege bewust van de twijfel die sommige investeerders eerder uitten.

Terry Myerson, hoofd afdeling besturingssystemen, verklaarde: "Er bestaan momenteel twee belangrijke chipsets voor Microsoft-apparaten. Dit zijn x86 en ARM. De ARM-processor biedt een ongekende batterijduur en verbindingsmogelijkheden. Gezien smartphones steeds meer op tablets beginnen te lijken, verwacht ik meer Windows-tablets met een ARM-chip in de toekomst."

Hierbij moet worden opgemerkt dat hier niet specifiek Windows RT-tablets worden genoemd, maar Windows-tablets met een ARM-processor. Of Microsoft dus op lange termijn verder zal gaan met het verder ontwikkelen van bijvoorbeeld de Surface RT valt te bezien. Logischer zou zijn dat er in samenwerking met het deels opgekochte Nokia een phablet-variant zal worden ontwikkeld. Ook zou het niet ondenkbaar zijn dat Microsoft één besturingssysteem kiest voor zowel tablets, (Windows RT) als smartphones (Windows Phone), welke beide draaien op een ARM-processor.