1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bij de PlayStation 4 zullen er grote verbeteringen doorgevoerd worden met betrekking tot het downloaden van spellen. Sony geeft aan dat digitale distributie een "groot punt van aandacht" zal zijn bij de nieuwe console van het Japanse bedrijf.

De afgelopen tijd kwamen er vanuit PlayStation 3-gebruikers veel klachten van mensen die GTA V probeerden te downloaden, maar na een lange tijd downloaden te maken kregen met een mislukte download. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit alles te maken met het grote aantal mensen dat probeerde het spel te downloaden.

Volgens Fergal Gara, hoofd PlayStation in het Verenigd Koninkrijk, worden er grote verbeteringen doorgevoerd bij de PlayStation 4. Gara: "Er zijn grote innovaties bij de PlayStation 4, die het geheel aantrekkelijker moeten maken." De topman haalt de mogelijkheid van de PlayStation 4 aan waarbij het mogelijk wordt om spellen al op te starten wanneer het downloaden ervan nog bezig is. "Het is nog niet perfect, het werkt nog niet naadloos. Maar het is wel een belangrijk punt van aandacht."

Met de huidige generatie consoles heeft Sony beter werk geleverd met het op tijd beschikbaar maken van spellen voor digitale distributie, maar de lancering van GTA V laat zien dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is overgebleven.