Bing toont Pinterest-borden in zoekresultaten

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een nieuwe manier gevonden om zoekmachine Bing te onderscheiden van Google Search. In samenwerking met Pinterest worden door gebruikers samengestelde relevante fotoalbums weergegeven naast de zoekresultaten van afbeeldingen.

Gisteren kondigde de zoekmachine Bing aan dat er een verdere samenwerking zal plaatsvinden met de sociale netwerksite Pinterest (tutorial). Waneer er wordt gezocht naar een bepaalde afbeelding, zullen er aan de zijkant door gebruikers van Pinterest gerelateerde collecties verschijnen.

Eerder dit jaar werd Pinterest al geïntegreerd in Bing. Hiermee werd het mogelijk gevonden afbeeldingen in de zoekmachine Bing direct toe te voegen aan een collectie van een Pinterest-gebruiker. Zoekmachine Bing probeert hiermee in te spelen op het gegeven dat volgens hen de meest interessante afbeeldingen door personen worden verzameld, in plaats van door computerprogramma’s.

Microsoft heeft de afgelopen jaren met name in de Verenigde Staten stevig aan de weg getimmerd wat betreft het opschroeven van de populariteit van zoekmachine Bing. Of en wanneer de uitgebreidere zoekfunctie ook in de Benelux zal verschijnen, is nog onbekend.