Lenovo introduceert flexibele Yoga Tablet

Abonneer je gratis op Techzine!

De Chinese fabrikant Lenovo onthulde gisteren op een evenement de nieuwe Yoga Tablet. Met deze tablet brengt Lenovo innovatie op het gebied van gebruiksgemak en batterijduur.

Eerder introduceerde Lenovo al een flexibele laptop onder de naam Yoga 13 IdeaPad (review). Met de innovatieve flexibele constructie van het mobiele apparaat heeft Lenovo hiermee een troef in handen. Met de gisteren gepresenteerde Yoga Tablet breidt Lenovo deze flexibiliteit uit naar het aanbod van tablets.

Met Hollywood-acteur Ashton Kutcher als nieuw aangestelde productontwikkelaar, presenteerde Lenovo gisteren de Yoga Tablet. Deze tablet zal worden uitgebracht in een 8- en 10 inch-versie, beide met een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels.

De tablet zal beschikken over een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,6 megapixel front facing-camera. Bij de interne opslagcapaciteit kan worden gekozen voor 16- of 32GB, dit kan worden uitgebreid met een micro SD-kaartje van maximaal 64GB. De MediaTek 1,2 GHz quad-core processor wordt ondersteund door 1GB werkgeheugen. Het besturingssysteem is Android 4.2.2 Jelly Bean. Lenovo claimt een batterijduur van maar liefst 18 uur, dankzij het toepassen van een dubbele batterij.


De Yoga Tablet kan worden gebruikt in drie standen: vastgehouden, gekanteld en staand. Deze verschillende gebruiksvormen zijn mogelijk dankzij de cilindervormige houvast van de tablet, waarin een standaard is verwerkt. Tevens kan dankzij USB On-The-Go (OTG) een extern apparaat, zoals een smartphone worden opgeladen.

Vanaf 30 oktober zal de Yoga Tablet via de website van Lenovo en enkele andere online verkoopsites worden aangeboden. De 8- en 10 inch-versie van de Yoga Tablet kosten respectievelijk 229 en 299 euro.