Update Android 4.3 voor One en Galaxy S4 van start

Abonneer je gratis op Techzine!

Zowel HTC als Samsung is begonnen met de uitrol van een update naar Android 4.3 Jelly Bean voor respectievelijk de HTC One en de Samsung Galaxy S4. In het geval van de HTC One krijgt de interface ook een aanzienlijke update.

De skin van de HTC One (review) krijgt een update naar Sense 5.5. In deze versie van de skin krijgt BlinkFeed een update waardoor meer bronnen aan het overzicht van nieuws en updates wordt toegevoegd. Echter krijgen gebruikers ook de mogelijkheid om dit onderdeel volledig uit te schakelen.

In het geval van de Samsung Galaxy S4 (review) krijgen gebruikers een update die ook de KNOX-beveiliging introduceert, alsook een betaaldienst van Samsung zelf. De update zorgt er ook voor dat de Galaxy Gear-smartwatch wordt ondersteund.

Google heeft vorige week reeds een nieuwe versie van Android aangekondigd. HTC maakte vrijwel direct bekend dat Android 4.4 KitKat binnen drie maanden na de aankondiging op de HTC One zal verschijnen. Het kost fabrikanten enige tijd voordat een update uitgerold kan worden omdat er allerlei zaken aan de interface worden gewijzigd, verwijderd en toegevoegd.

De update naar Android 4.3 kan je vinden door je telefoon via de Instellingen-app te laten zoeken naar updates. Het kan zijn dat je de update op dit moment nog niet te zien krijgt omdat deze geleidelijk wordt uitgerold.