De fabrikant Samsung werkt naar verluidt aan een 20 megapixel-camera, welke in een smartphone kan worden verwerkt. Dit berichtte het Zuid-Koreaanse ETNews vandaag.

Hoewel Samsung zeer waarschijnlijk een 16 megapixel-camera zal toepassen in de tot nu toe nog onaangekondigde Galaxy S5, zou de Zuid-Koreaanse fabrikant naar verluidt wel werken aan een 20 megapixel-camera. Volgens ETNews zou deze in de tweede helft van 2014 worden gelanceerd. Deze zou mogelijk kunnen worden verwerkt in de nog onaangekondigde Galaxy Note 4-phablet.

Gezien het aantal megapixels tegenwoordig in de buurt komt van die van hedendaagse draagbare camera’s, zal volgens geruchten Samsung de focus daarom meer willen gaan leggen op eigenschappen zoals een optische beeldstabilisator en technologieën zoals ISOCELL.

Mede door problemen omtrent leveranciers wist Samsung niet de benodigde 50 miljoen optische beeldstabilisator-onderdelen te produceren. Dit is de reden dat deze functie waarschijnlijk niet in de Galaxy S5 te vinden zal zijn.

Volgens ETNews wil Samsung de 16 megapixel-camera toepassen in een kwart van alle smartphones die in 2014 zullen worden gelanceerd. Gezien Samsung mikt op een totaal aantal verscheepte smartphones van 360 miljoen stuks, komt dit neer op 90 miljoen smartphones die zullen worden uitgerust met een 16 megapixel-camera. Deze zal vervolgens in het jaar 2015 worden opgevolgd door de 20 megapixel-camera.