Android 4.3-update voor Xperia Z, ZR en Tablet Z

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony is gisteren begonnen met het uitrollen van Android 4.3 Jelly Bean voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z. Hiermee krijgen deze toestellen enkele verbeteringen op het gebied van applicaties en grafische weergave.

Begin vorige week begon de Japanse fabrikant al met het uitrollen van de update naar Android 4.3 Jelly Bean voor de Sony Xperia Z1 (review) en de Xperia Z Ultra (review). Deze week is het dus de beurt aan de Xperia Z (review), Xperia ZL, Xperia ZR (review) en Xperia Tablet Z (review).

Op de officiële blog van Sony is de update naar Android 4.3 Jelly Bean gisteren aangekondigd. De veranderingen die de gebruikers van de toestellen zullen ervaren, hebben vooral betrekking op applicaties en de grafische weergave.

Zo zullen de toestellen worden uitgerust met Sony’s Smart Social Camera-applicatie. Tevens zullen de meest recente versies van Sony’s standaardapplicaties worden meegeleverd. Dit zijn onder andere: Messaging, MyXperia, Smart Connect, Small apps, TrackID en Sony Select. Daarnaast zullen de media-applicaties beter op elkaar aansluiten en met de clouddienst geïntegreerd zijn.

Sony belooft een langere batterijduur en enkele aanpassingen op het gebied van beveiliging. Het zal op de Xperia Tablet Z mogelijk worden om speciale beperkte profielen te creëren, waarmee afgeschermde opslag, startschermen en widgets mogelijk worden.

Sony kondigde begin november aan welke apparaten een update krijgen naar Android 4.3 Jelly Bean en later ook Android 4.4 KitKat (review). De toestellen die nog op het lijstje staan wat betreft deze update naar Android 4.3 Jelly Bean zijn de Sony Xperia SP (review), Xperia T (review), Xperia TX en Xperia V (review). Met deze uitrol zal vermoedelijk binnen afzienbare tijd worden begonnen.