Archos presenteert twee goedkope 4G-smartphones

Abonneer je gratis op Techzine!

De fabrikant Archos heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd, die beide ondersteuning bieden voor 4G-netwerken. Mede door de prijs van één van deze toestellen onder de 200 euro te houden, zal Archos de markt voor 4G-toestellen kunnen opschudden.

Archos presenteert deze week de 45 Helium 4G en de 50 Helium 4G. Archos is een relatief nieuwe speler op de smartphonemarkt, met een introductie in 2013. In 2008 lanceerde het bedrijf van Frans origine al wel haar eerste tablets.

Beide nieuwe modellen draaien op een Qualcomm Snapdragon 400-chipset, bestaande uit vier Cortex A7-rekenkernen met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Tevens zullen beide toestellen uitgerust zijn met Android 4.3 Jelly Bean. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en beide toestellen zijn in staat om video in Full HD-kwaliteit vast te leggen. Opmerkelijk is dat beide exemplaren ondersteuning bieden voor een LTE-verbinding, waardoor gebruik kan worden gemaakt van 4G-netwerken.

De Archos 45 Helium 4G wordt aangeboden met een adviesprijs van 199 euro. Dit toestel beschikt over een 4,5 inch-beeldscherm met een resolutie van 854 x 480 pixels, een opslagcapaciteit van 4GB en een 5 megapixel-camera.

De Archos 50 Helium 4G is een iets zwaarder beladen toestel, dat een adviesprijs van 249 meekrijgt. Dit toestel is uitgerust met een groter 5 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, een opslagcapaciteit van 8GB en een 8 megapixel-camera. Hoewel dit toestel iets dikker is wat betreft afmetingen, is er geen onderscheid waar te nemen in de officiële afbeeldingen van beide toestellen.

Wanneer beide toestellen verkrijgbaar zullen zijn, is niet bekend gemaakt. Ze zijn op dit moment nog niet via de online winkel van Archos te bestellen. Wel zullen beide 4G-geschikte toestellen naar verluidt in de Benelux hun opwachting maken.