Het lijkt Apple niet voor de wind te gaan wat betreft het produceren van de iWatch. Zo zouden er voornamelijk problemen zijn rond het scherm van deze smartwatch. Ook het opstappen van een belangrijke ontwikkelaar speelt naar verluidt een grote rol.

Vorige week kwam al naar voren dat Apple problemen ondervond bij het fabricageproces van de iWatch. Gisteren werd beweerd dat deze problemen met name met het scherm van de smartwatch te maken hebben. Mede-oprichtster en hoofdredacteur van The Information Jessica Lessin is met nieuwe beweringen gekomen, omtrent de productieproblemen van de iWatch.

Allereerst zou Apple het intern niet eens kunnen worden over welke beeldtechnologie er zal worden toegepast in de smartwatch. De aanvankelijk gekozen technologie zou namelijk voor problemen zorgen wat betreft de prestaties van de batterij.

Ten tweede berichtte Lessin over het annuleren van de samenwerking met een leverancier. Het is niet bekend welke leverancier dit is en om welke onderdelen het precies gaat. Toch hoeft dit niet veel te zeggen gezien een verandering van leverancier in een dergelijke productfase niet ongebruikelijk is.

Ten slotte zou ontwikkelaar Bryan James zijn overgestapt naar technologiebedrijf Nest. Dit bedrijf is opgericht door Matt Rogers, met wie James samen een patent in bezit zou hebben op een bepaald type smartwatch. Het verliezen van een ontwikkelaar als James die een prominente rol speelde bij de ontwikkeling van de iWatch zou voor Apple als een fikse tegenslag beschouwd kunnen worden.