Gedurende een speciaal evenement heeft fabrikant Samsung verklaard dat ze werkt aan een AMOLED-scherm met een QHD-resolutie. Tevens heeft Samsung aangeven dat het plannen heeft om Ultra HD-schermen te ontwikkelen, hoewel het nog even kan duren vooraleer deze daadwerkelijk verkrijgbaar zullen zijn.

Eind vorig jaar presenteerde het Zuid-Koreaanse Samsung al haar plannen omtrent het toepassen van hoge schermresoluties in smartphones. Zo zal zeer waarschijnlijk de Galaxy S5 worden uitgerust met een QHD-scherm, oftewel een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Toch is hiermee de grens voor mobiele beeldschermen als het aan Samsung ligt nog niet bereikt.

De website GforGames berichtte gisteren dat Samsung wellicht op het naderende Mobile World Congress (MWC) in Barcelona met een technologisch hoogstandje op de proppen zou kunnen komen. Afgelopen weekend vond er in Zuid-Korea een evenement plaats waar Samsung heeft bevestigd dat het werkte aan een AMOLED-scherm met een QHD-resolutie.

Tevens heeft Samsung verklaard dat het plannen heeft om een AMOLED-scherm met een Ultra HD-resolutie voor smartphones te ontwikkelen. Een dergelijk scherm kan een resolutie weergeven van maar liefst 3480 x 2160 pixels. Wanneer dit op een 5 inch-scherm wordt toegepast resulteert dit een een pixeldichtheid van 820 ppi.

Een nog hogere resolutie zal Samsung naar eigen zeggen willen verwerken in een televisie. Het betreft een AMOLED-scherm met een UHD SHD-kwaliteit, goed voor een ontzagwekkende resolutie van 7680 x 4320 pixels.