Waterdichte, dunne en lichte Xperia Z2 Tablet bevestigd

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft naast de Xperia Z2 ook de Xperia Z2 Tablet aangekondigd. Het Japanse bedrijf geeft aan dat dit ’s werelds dunste en lichtste waterdichte tablet is.

De Xperia Z2 Tablet is uitgerust met een 10,1 inch Full HD Triluminos-scherm, waarmee Sony een scherm met een breed kleurenspectrum aanbiedt. De tablet is slechts 6,4 millimeter dik, maar dankzij de aanwezigheid van een intern metalen frame is de stevigheid optimaal. Het gewicht bedraagt voor de WiFi-versie 426 gram, de 4G-versie weegt 439 gram.

De rekenkracht wordt geleverd door een Snapdragon 801-chipset van Qualcomm met een quad-core processor die tikt op 2,3 GHz. De grafische chip is een Adreno 330. Er is 3GB werkgeheugen en 6.000 mAh accucapaciteit.


Zoals we inmiddels van Sony verwachten is de Xperia Z2 Tablet waterdicht. Sony levert net als bij de zojuist gepresenteerde Xperia Z2 oordopjes met noire cancelation mee, zodat je minder last hebt van rumoerige omgevingen.

Sony heeft nog niet aangegeven wanneer de Xperia Z2 Tablet verwacht kan worden, ook de prijs is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat de tablet in witte en zwarte varianten in de winkelschappen belandt.