Flappy Bird mogelijk weer in applicatiewinkels

Abonneer je gratis op Techzine!

Flappy Bird, de onmetelijk populaire mobiele game die begin dit jaar de gemoederen flink heeft beziggehouden, laat weer van zich horen. Dong Nguyen, het brein achter het simpele maar toch verslavende spelletje, overweegt om de game weer in de verschillende applicatiewinkels te plaatsen.

Nguyen had niet op het succes van Flappy Bird (review) gerekend en was overdonderd door de grote aandacht voor zijn eenvoudige spelletje. Uiteindelijk werd de aandacht te veel van het goede en besloot Nguyen het spel uit de applicatiewinkels te halen.

Nog altijd brengt Flappy Bird duizenden dollars per dag op, zo beweert Nguyen in het tijdschrift Rolling Stone. Nguyen heeft eerder wel eens aangegeven dat hij dagelijks 50.000 dollar binnensleepte met de reclame in het spelletje.

Hoewel Flappy Bird momenteel niet meer verkrijgbaar is, zal dat in de toekomst mogelijk veranderen. Nguyen geeft aan te overwegen om het spel weer beschikbaar te maken. Mocht Flappy Bird herrijzen, dan zal Nguyen het spel wel van een waarschuwing voorzien die aangeeft dat spelers af en toe een momentje rust moeten pakken.

Ook wordt achter de schermen aan drie nieuwe spellen gewerkt. Eén van die spellen moet nog deze maand beschikbaar worden gesteld.