‘Galaxy S5 Zoom heeft 19 megapixel-camera’

Abonneer je gratis op Techzine!

Dat er mogelijk een Zoom-versie van de Galaxy S5 komt, is al vaker beweerd. Vandaag worden de geruchten wat specifieker doordat een deel van de specificaties mogelijk uitgelekt zijn.

Samsung zou de Galaxy S5 Zoom voorzien van een sensor die foto’s in 19 megapixels vastlegt. Bij de Galaxy S4 Zoom (review) bedroeg de maximale opnameresolutie 16 megapixel. Het is wel de vraag hoe het met de optische zoom gesteld is, bij de Galaxy S4 Zoom bedroeg die 10x. De camera aan de voorkant legt beelden in maximaal 2 megapixels vast.

Verder blijkt uit de gelekte gegevens dat de smartphone wordt voorzien van een scherm van 4,8 inch en de hexa-core Exynos-chipset van Samsung zelf. Deze chipset zit ook in de Samsung Galaxy Note 3 Neo. In de gelekte specificaties staat vermeld dat de kloksnelheid 1,3 GHz bedraagt, maar vermoedelijk betreft dit de vier energiezuinige chips, de snellere Cortex A15-kernen worden waarschijnlijk op 1,7 GHz geklokt.

Als laatste zou het werkgeheugen 2GB bedragen, de opslagcapaciteit 16GB en het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat (review). Naar verwachting wordt de Galaxy S5 Zoom in mei aangekondigd.