‘Amazon-smartphone met zes camera’s uitgelekt’

Abonneer je gratis op Techzine!

Na jaren van ontwikkeling gaat Amazon dan toch de smartphonemarkt betreden met een eigen serie aan smartphones. Dat is althans wat BGR vandaag exclusief weet te melden op basis van bronnen. Ook is de eerste foto van een Amazon-smartphone uitgelekt, al blijft het ontwerp grotendeels geheim door de beschermende behuizing waar de smartphone in is geschroefd.

Amazon lijkt met een compleet eigen strategie de smartphonemarkt te willen gaan veroveren. Er wordt nu al jaren gesproken over smartphones van het online warenhuis, maar tot een aankondiging is het nog steeds niet gekomen. BGR weet te melden dat de aankondiging niet lang meer op zich laat wachten, in juni zal Amazon naar verluidt de eigen smartphone-lijn gaan presenteren.

Er zou zijn gekozen voor een unieke 3D-interface, zowel de software als de hardware is geoptimaliseerd om een 3D-weergave te bieden waarbij geen bril nodig is. Door gebruik te maken van geavanceerde 3D-technologie zouden de smartphones van Amazon zich moeten gaan onderscheiden van de bestaande concurrentie.

De specificaties van de eerste Amazon-smartphone zijn niet echt spectaculair. Zo zou het bedrijf kiezen voor een 4,7 inch scherm, wat net iets kleiner is dan de huidige topmodellen van HTC, Samsung en Sony, ook zou de schermresolutie lager zijn en heeft Amazon gekozen voor 720p (720 x 1280) in plaats van 1080p (1080 x 1920). Verder zou er 2GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een frontcamera voor videogesprekken aanwezig zijn.

Dat zouden echter niet de enige twee camera’s in het toestel zijn, waar de nieuwe HTC One M8 beschikt over drie camera’s, zal het toestel van Amazon beschikken over maar liefst zes camera’s. De twee eerder vermeldde, maar ook nog vier infraroodcamera’s in alle hoeken van de smartphone aan de voorzijde. Deze energiezuinige camera’s zouden nodig zijn om het 3D-effect in het scherm goed tot zijn recht te laten komen. Deze camera’s zullen het hoofd en de ogen van de gebruiker volgen en op basis van die informatie het beeld op het scherm aanpassen. Hierdoor is het gebruik van een 3D-bril overbodig.

Of Amazon inderdaad in staat is om veel gebruikers warm te laten lopen voor zo’n smartphone, zal moeten blijken. Amazon zou op dit moment druk bezig zijn externe ontwikkelaars voor zich te winnen om apps te ontwikkelen voor het nieuwe platform. Als dat juist is dan zal er de komende tijd ongetwijfeld meer informatie uitlekken.