Mogelijk is een groot deel van de specificaties van de opvolger van de Moto X inzichtelijk gemaakt in een benchmarkresultaat van de smartphone. In GFXBench is te zien dat de smartphone onder andere wordt uitgerust met een Full HD-scherm van 5,2 inch.

De Moto X (review) werd pas onlangs in Nederland uitgebracht en stelde ons in een recensie teleur vanwege verouderde hardware. Motorola heeft echter al ruim de tijd gehad om een opvolger klaar te stomen en daarbij gaat de hardware flink op de schop.

Zo wordt de Moto X + 1 volgens de vermelding in GFXBench uitgerust met een Full HD-scherm van 5,2 inch, ook is er 2GB werkgeheugen, 24GB opslagcapaciteit en Android 4.4.3 KitKat. De primaire camera schiet kiekjes in 12 megapixel, de camera aan de voorkant moet het doen met 2 megapixel.

Opvallend is wel dat het rekenwerk wordt geleverd door de Snapdragon 800-chipset. Momenteel rusten fabrikanten hun topmodel doorgaans uit met de Snapdragon 801-chipset. In vergelijking met de Moto X is het verschil toch groot, zo had deze smartphone een scherm van 4,7 inch met 720 bij 1280 pixels en een Snapdragon S4 Pro-chipset.

Het is nog onduidelijk wanneer Motorola de nieuwe smartphone uit de doeken doet. Bij een evenement dat Techzine in Barcelona bijwoonde gaf een topman aan dat de smartphone in de zomer verwacht mag worden. Hopelijk denkt Motorola dan ook meer aan Europa dan bij de Moto X het geval was.