Samsung erkent cameraprobleem met beperkte oplage Galaxy S5

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft aan Reuters laten weten dat er Galaxy S5-smartphones zijn verscheept waarvan de camera niet werkt. Het totale aantal smartphones met een kapotte camera zou beperkt zijn, inmiddels heeft het bedrijf actie ondernomen om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw voorkomt.

De oorzaak van het probleem zou liggen in het ROM-geheugen van de camera. Dit geheugen stuurt de camera aan en is nodig om de camera te gebruiken. Volgens Samsung komt het probleem alleen voor bij een beperkt aantal toestellen. Op dit moment melden vooral klanten in de Verenigde Staten dat de camera niet werkt, maar volgens Samsung is het probleem ook in enkele andere landen opgedoken. Het bedrijf heeft niet aangegeven in welke landen precies.

Het is op dit moment onduidelijk of er ook toestellen met een kapotte camera in België en Nederland in omloop zijn. Mochten gebruikers een Samsung Galaxy S5 hebben aangeschaft waarvan de camera niet werkt, dan kunnen ze contact opnemen met de klantenservice of hun provider, waarne het probleem zal worden opgelost.

Lees ook onze review van de Samsung Galaxy S5.