’s Werelds grootste fabrikant van computers heeft laptops met Chrome OS van Google gepresenteerd: de Lenovo N20 en N20P. De twee modellen kosten in de Verenigde Staten respectievelijk 279 en 329 dollar, Europese prijzen zijn vooralsnog niet bekendgemaakt.

Het meest geavanceerde model is de N20P, waarbij het scherm 300 graden gedraaid kan worden. Dit idee kennen we van de Yoga-laptops van Lenovo, al kunnen de schermen van die producten 360 graden draaien. Doordat dit bij de Lenovo N20P niet mogelijk is, kan deze laptop niet gezien worden als een laptop en tablet in één. Wel heeft de N20P in tegenstelling tot de N20 een aanraakgevoelig scherm.

De overige specificaties van de Lenovo N20 en N20P zijn identiek. De laptops zijn uitgevoerd met een scherm van 11,6 inch en een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Er is 4GB werkgeheugen, 16GB opslagcapaciteit en een quad-core processor uit Intel’s Celeron-reeks. Lenovo belooft een accuduur van 8 uur, dat is vergelijkbaar met andere Chrome OS-laptops.

In de Verenigde Staten zullen de Chromebooks in augustus op de markt komen, over een eventuele komst naar Europa heeft Lenovo vooralsnog niets gemeld.