Foto’s en video tonen uiterlijk Galaxy S5 Prime

Abonneer je gratis op Techzine!

Op verschillende foto’s en een video is vermoedelijk de Samsung Galaxy S5 Prime zichtbaar. In de video gaat het om een pre-productieversie, op de foto’s lijkt het om een verder uitgewerkt model te gaan. Er vallen verschillende aspecten van het uiterlijk op.

In de video wordt aangegeven dat de Galaxy S5 Prime is uitgerust met een metalen achterkant. Samsung is momenteel één van de laatste fabrikanten die steevast gebruikmaakt van behuizingen van plastic, maar het Koreaanse bedrijf lijkt daar in ieder geval deels een einde aan te willen maken.

Verder zou het toestel zijn uitgerust met een Quad HD-scherm dat een resolutie van 1440 bij 2560 pixels zou weergeven. Daarmee gaat Samsung nek-aan-nek met LG, dat de G3 eveneens met zo’n scherm op de markt lijkt te brengen.

Afgezien van het scherm en de metalen achterkant is er nog een visuele wijziging zichtbaar: de speaker zit niet op de onderkant van de smartphone, maar op de achterkant. Ook is het toestel een stukje dikker. Op de foto’s is overigens een andere achterkant zichtbaar, waarbij het gebruikelijke patroon met putjes opnieuw zijn opwachting maakt. Het lijkt hier alsof de achterzijde van plastic is gemaakt.

De Prime-versie van de Galaxy S5 (review) wordt naar verwachting verder voorzien van een Qualcomm Snapdragon 805-chipset met een quad-core processor en een Adreno 330 voor het grafische werk. Ook is er 3GB werkgeheugen en Android 4.4.3 KitKat.