Waterdichte Samsung Galaxy S5 Active getoond in video

Abonneer je gratis op Techzine!

De Samsung Galaxy S5 is waterdicht en daarom is de komst van een Active-versie eigenlijk niet zo logisch. Toch lijkt Samsung opnieuw met zo’n variant op de markt te komen, dat model is zichtbaar in een hands-on video.

In de video’s gaat het om een variant van de Galaxy S5 Active die bedoeld is voor de Amerikaanse telecomaanbieder AT&T. Het lijkt echter aannemelijk dat Samsung het model ook voor andere providers beschikbaar stelt.

De Galaxy S5 Active is gehuld in een hoes, maar ondanks dat is het wel duidelijk dat het model een robuustere behuizing heeft. Ook maken de drukknoppen onder het scherm opnieuw hun opwachting, zoals ook bij de Galaxy S4 Active (review) het geval was. Op de achterkant zitten vier schroeven die de waterdichtheid moeten bevorderen.

Volgens de maker van de video heeft de Galaxy S5 Active vrijwel dezelfde specificaties als de normale Galaxy S5 (review). Bij de Galaxy S4 Active was dat niet het geval en werd bijvoorbeeld het Super AMOLED-scherm vervangen voor een LCD-display. Er is waarschijnlijk geen vingerafdrukscanner aan boord.