Meedoen met de bètatest van Mac OS X 10.10 Yosemite kan hier

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple gaf tijdens de WWDC-presentatie aan dat het gebruikers de mogelijkheid zal bieden om mee te doen aan een bètatest van het nieuwe Mac OS X 10.10 Yosemite. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op een speciale pagina.

De definitieve versie van het gisteren gepresenteerde Mac OS X 10.10 Yosemite zal nog tot de herfst op zich laten wachten, maar mensen die niet kunnen wachten kunnen zich inschrijven voor een publieke test van het nieuwe besturingssysteem. Je moet overigens niet te lang twijfelen, want Apple laat ‘slechts’ één miljoen gebruikers toe tot de grootschalige test.

Om mee te doen moet je naar een speciale pagina op Apple’s website navigeren, waar je vervolgens inlogt met je Apple ID en dan de voorwaarden accepteert. Als de bètatest van start gaat zal Apple je daarvan op de hoogte stellen via e-mail. In die mail zal ook vermeld worden welke stappen je moet ondernemen om de bètasoftware te installeren.

Mac OS X 10.10 Yosemite zal vele wijzigingen met zich meebrengen. Voor gebruikers is zonder twijfel het meest opvallende dat de interface op de schop gaat. Apple maakt het uiterlijk van het besturingssysteem platter. Ook zal het notificatiecentrum een veel grotere rol krijgen.