Apple zal deze maand vermoedelijk beginnen met de productie van een nieuwe versie van de iPad Air. De nieuwe iPad zou voorzien zijn van een snellere processor en een betere camera, maar blijft verder grotendeels hetzelfde ten opzichte van de huidige versie.

ETNews claimt dat de nieuwe versie van de tablet hetzelfde ontwerp en scherm behoudt, maar wel meer rekencapaciteit krijgt alsook een nieuwe camerasensor. De Apple A7-processor wordt ingeruild voor een A8-variant die naar verluidt 50 procent extra grafische kracht en rekenkracht biedt. De huidige 5 megapixel-camera wordt vervangen door een variant die foto’s in 8 megapixel vastlegt. De camera op de voorzijde krijgt een minieme update van 1,2 naar 1,5 megapixel. Over de aanwezigheid van een Touch ID-sensor wordt niks gemeld.

De productie van de schermen voor de nieuwe iPad Air wordt deze maand door LG Display aangevangen, Samsung en Sharp zouden ergens in juli beginnen met de productie. Voor andere onderdelen zoals de camera en processor moet de productieketen eveneens tot medio juli wachten.

De originele iPad Air (review) werd in oktober 2013 uitgebracht, de nieuwe iPad Air wordt in het derde kwartaal van 2014 op de markt verwacht. De tablet komt hoogstwaarschijnlijk tezamen met de derde generatie van de iPad mini, waarvoor een soortgelijke summiere update wordt verwacht.