Amazon lanceert Fire Phone met 3D-scherm

Abonneer je gratis op Techzine!

Amazon heeft gisteravond zijn eerste smartphone gepresenteerd, de Fire Phone, een toestel met een 3D-scherm van 4,7 inch. Het toestel beschikt over een unieke manier om het beeld op het scherm te presenteren. Het gebruikt sensoren om continu in de gaten te houden hoe de gebruiker het scherm bekijkt en past daarop dynamisch het beeld aan. Of in het de praktijk ook gebruiksvriendelijk is zal moeten blijken.

Amazon maakt een smartphone op geheel eigen wijze. Het 3D-scherm zorgt ervoor dat de gebruiker een hele andere ervaring krijgt dan bij een normale smartphone. Ook kunnen gebruikers door het toestel navigeren door het te bewegen of te draaien. Een functionaliteit die Samsung en LG al eerder presenteerden, maar zij gebruikten daarvoor de accelerometer en dat werkt gewoon niet goed. Amazon benut de aanwezige sensoren en dit zou beter moeten werken.

Het toestel maakt gebruik van Fire OS, wat een aangepaste Android-versie is die Amazon ook gebruikt op de eigen Kindle-tablets. Op de Amazon-apparaten is geen Google Play Store te vinden, maar Amazon’s eigen applicatiewinkel. Het aanbod van deze winkel is redelijk divers.

Als we verder kijken naar de specificaties van de Fire Phone, dan lijkt het redelijk goed te zijn. De smartphone beschikt over een quad-core processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz, ook is er 3GB aan werkgeheugen. Daarmee spreken we al snel van een high-end toestel. Verder heeft Amazon gekozen voor een 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie aan de achterzijde. De camera zou verder goede foto’s moeten kunnen maken in donkere omgevingen.

Bij het gebruik van de smartphone zijn alle Amazon-diensten snel te raadplegen, zo zijn zowel de muziek als videodienst van Amazon goed geïntegreerd. Ook is er een nieuwe functie genaamd FireFly aanwezig. Met deze functie kan je een foto maken van een object of product, de Firefly-software zal vervolgens alle relevante informatie erbij gaan opzoeken en eventueel de mogelijkheid bieden om het product op de foto aan te schaffen. Ook kan het zijn dat als je een foto van een CD maakt, deze automatisch wordt afgespeeld via Amazon’s muziekdienst.

Het toestel is vooralsnog enkel aangekondigd voor de Verenigde Staten en ook nog eens exclusief voor telecomprovider AT&T. Of Amazon plannen heeft om de smartphone in meer landen uit te brengen is onduidelijk. Er gaan al geruime tijd geruchten dat Amazon ook de Nederlandse markt wil veroveren, maar zover is het nog steeds niet gekomen.