Geassembleerde iPhone 6 komt voorbij in uitgebreide hands-on video

Abonneer je gratis op Techzine!

Een Russische YouTube-gebruiker heeft een video gepubliceerd waarin de iPhone 6 wordt besproken. Rozetked, zoals de gebruiker heet, heeft het toestel zelf in elkaar gezet met losse onderdelen die voor hem al beschikbaar waren.

Tip: zet Engelstalige ondertiteling aan, de video is in het Russisch ingesproken

In de video zien we de 4,7 inch-versie van de iPhone 6 voorbij komen. Apple heeft hoogstwaarschijnlijk ook een 5,5 inch-versie van het toestel in de planning staan, maar mogelijk komt die smartphone pas later op de markt. Rozetked vergelijkt de iPhone 6 met zijn voorganger, de iPhone 5S (review).

In de video is te zien dat de iPhone 6 een stuk dunner is dan zijn voorganger, maar ook een stukje langer en breder om het grotere scherm te kunnen huisvesten. Het lijkt er ook op dat de cameralens een stukje uitsteekt, de module is te dik voor de dunne behuizing. De camera is voorzien van een dubbele flitser, er ontstond wat onduidelijkheid rondom dit onderdeel omdat het gat voor de flitser rond is, terwijl dat bij de iPhone 5S ovaal is.

Helaas kan de iPhone 6 nog niet ingeschakeld worden. Apple kondigt de nieuwe smartphone zo goed als zeker op 9 september aan.