Motorola kondigt nieuwe versies Moto G en Moto X aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Vannacht heeft Motorola de opvolger van de zeer succesvolle Moto G aangekondigd, ook de aanpasbare Moto X wordt vernieuwd. De Moto G krijgt een groter scherm, de Moto X krijgt een hoogwaardige behuizing.

Zoals we inmiddels van Motorola verwachten zijn beide toestellen voorzien van de nieuwste versie van Android, dat is op het moment Android 4.4.4 KitKat. Motorola beloofde ook direct dat een update naar Android L zal volgen.

Motorola Moto G

De nieuwe Moto G heeft een schermgrootte van 5 inch en toont 720 bij 1280 pixels, er ligt een laag Gorilla Glass over het scherm heen. De originele Moto G (review) had overigens ook deze schermresolutie, maar een kleiner schermoppervlak. Daarmee heeft de nieuwe Moto G op papier een minder scherp scherm.

Boven en onder het scherm zit een speaker, waardoor de Moto G nu stereospeakers bevat. Intern is de Moto G opnieuw voorzien van een Snapdragon 400-chipset, met een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz. Ook is er 1GB werkgeheugen, 8 of 16GB opslagruimte ben ondersteuning voor een microSD-kaartje. De camera’s schieten foto’s in 8 en 2 megapixels.

Motorola Moto X

De behuizing van de Moto X is op de schop gegaan en bestaat nu deels uit aluminium. Ook de interne componenten zijn aanzienlijk verbeterd; de Moto X heeft nu een Snapdragon 801-chipset aan boord, plus 2GB werkgeheugen en 16 of 32GB opslagruimte. Helaas is er opnieuw geen mogelijkheid een microSD-kaartje in te steken.

Het AMOLED-scherm van 5,2 inch toont een Full HD-resolutie, een duidelijk verschil ten opzichte van de originele Moto X (review) die een 720p-scherm van 4,7 inch aan boord had. De camera op de achterzijde schiet foto’s in 13 megapixel en beschikt over een dubbele flitser.

Beschikbaarheid

De Moto G gaat vanaf vandaag in de verkoop in Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, India, Spanje en de Verenigde Staten. Later dit jaar zullen meer markten volgen.

Op de Moto X moet iets langer gewacht worden, hoewel het apparaat wel ook deze maand in de verkoop zal gaan, in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Mexico en de Verenigde Staten.