De lancering van de Samsung Galaxy Note 4 is naar voren gehaald om Apple’s iPhone 6 Plus beter te kunnen bestrijden. Of dat te maken heeft met problemen rondom de bouwkwaliteit is nog de vraag, maar de kersverse Koreaanse eigenaars melden hoe dan ook dat de behuizing van hun nieuwe phablet te wensen overlaat.

De Galaxy Note 4 (hands-on) komt in oktober in maar liefst 140 landen in de winkelschappen te liggen. In Zuid-Korea is de verkoop alvast afgetrapt met een beperkt aantal modellen. De eerste eigenaars zijn echter niet te spreken over de bouwkwaliteit van het toestel.


De meeste klachten over de bouwkwaliteit van de Galaxy Note 4 betreffen een loze ruimte tussen het scherm en de zijkanten van het toestel. Volgens gebruikers is het gat breed genoeg om twee vellen papier of een visitekaartje tussen te steken. Dat betekent dat er ook veel rommel of water in de behuizing kan binnendringen en dat is weer slecht voor de electronica.

Op dit moment is het onduidelijk hoe wijdverspreid dit probleem is. Het zou kunnen dat alleen een bepaalde batch onderhevig is aan dit probleem. Zo niet, dan heeft Samsung een groot probleem omdat er al veel exemplaren geproduceerd moeten zijn om in oktober in zoveel landen een lancering te laten plaatsvinden.