Microsoft voegt Action Center toe aan Windows 10

Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwste versie van de Technical Preview van Windows 10 bevat een toevoeging: Action Center. Gebruikers van Windows Phone zullen er al mee bekend zijn; dit venster geeft een overzicht van notificaties vanuit apps.

Microsoft benadrukt dat de nieuwe build van de Technical Preview van Windows 10 (review) alleen gericht is op het activeren van Action Center en ondersteuning voor eenvoudige notificaties. Het uiterlijk en de functionaliteit van het centrum zullen zodoende vermoedelijk nog aangepast worden in de komende tijd.

Met Action Center krijgen gebruikers een overzicht van meldingen vanuit het systeem en apps van bijvoorbeeld chatdiensten, e-mail en sociale netwerken. Deze functionaliteit bestaat al lang in mobiele platformen zoals Android en iOS, maar ook Mac OS X doet al sinds versie 10.8 Mountain Lion mee. Microsoft voegde voor smartphones pas onlangs ondersteuning toe, met de uitrol van Windows Phone 8.1 (review) en Windows 10 volgt dus.

Naast het nieuwe Action Center kunnen testers zich ook opmaken voor een nieuwe methode om apps van monitor te doen verplaatsen. Dit gebeurt middels de toetsencombinatie Windows+Shift en de pijltjestoets richting het scherm waar de app naar verplaatst moet worden. Ook de animatie voor het wisselen tussen bureaubladen is aangepast.

Windows 10 build 9860 zal automatisch downloaden bij gebruikers die meedoen aan het Windows Insider Program.