Het lijkt erop dat Samsung druk bezig is met een update voor de TouchWiz-skin waarbij de gebruiker kan kiezen uit verschillende grafische thema’s voor Android. Foto’s van de functie verschenen onlangs al en nu zijn er wederom foto’s van opgedoken.

Vorige week kwamen vanuit een Italiaans blog de eerste afbeeldingen die wezen op een themafunctie voor Samsung’s Android-skin TouchWiz. Op drie nieuwe afbeeldingen vanuit een andere Italiaanse bron is de themafunctie opnieuw te aanschouwen, met iets meer detail.

Dankzij de thema’s wordt het voor gebruikers mogelijk om in één klap de Android-ervaring aan te passen. Een thema zou bijvoorbeeld de kleuren van menu’s, de achtergrond, geluiden, iconen en de stijl van het ontgrendelscherm kunnen omvatten. Samsung is één van de weinige Android-fabrikanten die een dergelijke functie niet aanbiedt en daar lijkt verandering in te komen.

Voor nu zijn er vijf verschillende thema’s te zien, de kans bestaat dat Samsung ook een optie zal bieden om zelf thema’s te maken of te downloaden.