Specificaties van Samsung Galaxy E5 en E7 uitgelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Er zijn weer twee nieuwe smartphones van Samsung op komst. Het gaat om de Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7, waarvan SamMobile de eerste specificaties weet te melden. De toestellen lijken qua hardware veel weg te hebben van de Galaxy A5 en Galaxy A7.

De Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 zullen uit de doos voorzien zijn van de Android 5.0 Lollipop (review), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingsysteem. Ook is er in beide gevallen sprake van een chipset afkomstig van Qualcomm, namelijk de Snapdragon 410 met een 1,2 GHz quad-core processor.

Ook is er 2GB werkgeheugen, 16GB uitbreidbaar opslaggeheugen en een 5 megapixel-camera op de voorzijde. Opvallend is dat beide toestellen vrij dun zullen zijn, de Galaxy E5 heeft een behuizing die 6,9 millimeter dik is, die van de Galaxy E7 meet 7,2 millimeter. De accu zal niet te vervangen zijn, maar het is nog onduidelijk of er sprake is van een metalen behuizing.

De Galaxy E5 wordt verder voorzien van een Super AMOLED-scherm van 5 inch, waarop 720 bij 1280 pixels worden getoond. De achterste camera heeft een resolutie van 8 megapixel en de accu heeft een capaciteit van 2300 mAh.

Volgens SamMobile zal de Galaxy E7 een stukje beter zijn. Het scherm heeft een formaat van 5,5 inch, maar de resolutie blijft steken op dezelfde resolutie en zal daardoor juist minder scherp zijn. De camera op de achterzijde schiet foto’s in 13 megapixel en de accucapaciteit bedraagt 2950 mAh.

Het is nog onbekend wanneer Samsung van plan is om de Galaxy E5 en Galaxy E7 uit de doeken te doen. Dit zou bijvoorbeeld tijdens de CES-beurs in januari kunnen gebeuren.