‘Microsoft komt met smartphone die ook als laptop functioneert’

Microsoft zal later deze week een persconferentie beleggen waarbij Windows 10 veel aandacht zal krijgen. Tijdens deze conferentie zal de softwaregigant volgens The Information op de proppen komen met een smartphone die ook als computer te gebruiken is.

Het idee van een smartphone die ook als computer te gebruiken is, is niet geheel nieuw. Canonical wilde met de Ubuntu Edge een smartphone maken, welke via een dock ook als volledige computer te gebruiken was. Het idee werd medio 2013 gepresenteerd als crowdfuncdingproject, maar behaalde het financieringsdoel van 24 miljoen dollar niet waarna het in de vergetelheid raakte.

Maar mogelijk heeft Microsoft het idee intern wel opgepakt. De softwaregigant zou tijdens het evenement een smartphone tonen, welke ook als laptop te gebruiken is. De smartphone zou voornamelijk op de zakelijke markt gericht zijn. Hoe de smartphone eruit zal zien en op welke manier de laptop-functie wordt aangeboden is op dit moment onduidelijk.

Om de aankondiging extra kracht bij te zetten zou er in Windows 10 extra functionaliteit moeten zitten waardoor één app kan draaien op smartphones, tablets en computers met allerlei schermgroottes. Ook moet er dan slechts één Windows Store overblijven, in plaats van eentje voor smartphones en een andere voor computers en tablets.