‘Sony gaat Xperia Z4 pas in de tweede helft van 2015 uitbrengen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Zojuist heeft Xperiablog bekendgemaakt dat het verwacht dat Sony geen nieuw vlaggenschip zal presenteren tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. Het bedrijf zou het volgende vlaggenschip pas rond de zomer willen uitbrengen en voorlopig blijven inzetten op de Xperia Z3.

Het nieuwe vlaggenschip dat waarschijnlijk de naam Xperia Z4 zal dragen en de opvolger moet worden van de Xperia Z3 (review) werd in eerste instantie verwacht tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Het MWC vindt plaats in de eerste week van maart. Het lijkt er nu echter op dat Sony heeft besloten pas rond de zomer met een nieuw vlaggenschip te komen, dat meldt Xperiablog op basis van zijn bronnen. Deze website heeft in het verleden al meerdere malen bewezen over juiste informatie te beschikken van niet aangekondigde Sony-toestellen.

Aangezien de resultaten van Sony Mobile niet erg rooskleurig waren de afgelopen tijd is het logisch dat het bedrijf zijn strategie gaat herzien. Nu koos het ervoor om elk half jaar een nieuw vlaggenschip te lanceren in tegenstelling tot veel andere fabrikanten die dat slechts eenmaal per jaar doen. Het zou dan ook niet vreemd zijn als Sony ervoor kiest terug te vallen op eens per jaar.

Waarschijnlijk zal de Xperia Z4 dan ook meteen worden ingezet als James Bond-smartphone. Er verschijnt later dit jaar, waarschijnlijk november, een nieuwe James Bond film genaamd Spectre. Wanneer de Xperia Z4 dan precies op de markt gaat komen is onduidelijk, Sony zou ervoor kunnen kiezen zelf een evenement te organiseren maar dat is niet goedkoop, het meest betaalbare alternatief is om de Xperia Z4 tijdens de IFA te presenteren begin september.

Sony is echter wel aanwezig op het Mobile World Congress en het bedrijf zal ongetwijfeld met een nieuw product komen. Mogelijk presenteert Sony een nieuwe smartwatch of smartband.