Smarthone-hoesje Prynt met “Polaroid”-printer hit op Kickstarter

Abonneer je gratis op Techzine!

Alles wat oud is wordt vanzelf weer een keer hip, zo ook de oude Polaroid-camera. De Polaroid-camera was uniek omdat je een foto kon maken die vervolgens direct achter uit de camera kwam rollen. Binnen een paar minuten had je een fysiek exemplaar van je foto. Nu is er een Kickstarter-project die het idee van de Polaroid-camera heeft gekopieerd in een smartphone-hoesje.

Dit uit de kluiten gewassen smartphone-hoesje beschikt over een complete fotoprinter. Het enige wat je hoeft te doen is je smartphone in het hoesje te klikken en een foto te maken. Vervolgens wordt de foto afgedrukt en komt deze uit het hoesje rollen. Daar houdt het echter niet mee op, bij het maken van de foto wordt er ook een korte video opgenomen, deze video wordt opgeslagen in de cloud. Je kan vervolgens de fysieke foto met de bijbehorende app inscannen en vervolgens zal de bijbehorende video uit de cloud worden geladen. Het is dus ook nog eens interactief met augmented reality. Dit camera-hoesje werkt zowel met Android als iOS.

De printer beschikt niet over inkt-cartridges, de inkt zit verwerkt in het papier. Er wordt gebruik gemaakt van de Zero-Ink Printing Technology. Er gaan maximaal 10 vellen in het hoesje en deze zal je straks los bij moeten kopen. Het hoesje beschikt ook over een accu om te kunnen printen, deze accu kan met een volle lading 20 foto’s afdrukken, het opladen van de accu duurt ongeveer 90 minuten. Het printen van één foto duurt ongeveer 30 seconde.

Inmiddels kunnen we al met zekerheid zeggen dat dit Kickerstarte-project is geslaagd, het doel was namelijk om 50.000 dollar op te halen maar de teller staat inmiddels op 130.000 dollar. Tijdens het schrijven van dit artikel kwam er gewoon nog eens 1000 dollar bij.