Veel mensen geven honderden zo niet duizenden euro’s uit aan een goed bed. Nu lijkt er een betaalbare oplossing op komst die veel meer te bieden heeft dan een standaard matras. Het Luna-matras is namelijk het nieuwe slimme matras met ingebouwde sensoren en computersystemen. Het mooie aan het matras is dat je geen dikke handleiding nodig hebt want de meeste functies werken automatisch.

Het slimme Luna-bed houdt in de gaten hoe je slaapt en heeft overal sensoren om je slaapgedrag te verbeteren. Zo kan je een temperatuur instellen voor als je gaat slapen maar zal Luna ook de temperatuur ’s nachts aanpassen om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust hebt. Daarnaast kent Luna twee zones zodat jij en je partner allebei je eigen voorkeuren kunnen aangeven.

Daar houdt het echter niet bij op, Luna is ook in staat om je hartslag en ademhaling te controleren waardoor het kan analyseren hoe goed je slaapt. Je kan dit in een Android of iOS-app vervolgens bekijken.

Ook kan Luna communiceren met andere Home Automation-systemen. Zo kan bijvoorbeeld automatisch je thermostaat omlaag worden gezet als je in bed gaat liggen, maar ook de lichten uit doen en de voordeur op slot.Ook bij het wakker worden kan Luna je op het juiste moment wakker maken wanneer je in een lichte slaapfase bent en kan het een signaal sturen om de thermostaat vast omhoog te zetten en het koffiezetapparaat aan.

Alles in huis wordt de komende jaren slim en een van die producten wordt in elk geval je bed. Wel zal je over het privacy gevoelige puntje heen moeten stappen dat al je slaapactiviteiten in de cloud worden opgeslagen zodat je bed ervan kan leren en je beter kan laten slapen. Het bed kan echter ook andere bedactiviteiten meten. Zo behoort een microfoon ook tot de sensoren. Het Luna-matras kost omgerekend inclusief verzendkosten zo’n 250 euro.