HP heeft een nieuwe Spectre x2 aangekondigd en het mag duidelijk zijn dat dit een grote concurrent gaat zijn voor de Surface Pro van Microsoft. Fabrikanten beginnen eindelijk de potentie van een dergelijk systeem in te zien. Daarnaast heeft HP ook nog een extreem dunne laptop gepresenteerd, de HP Envy 13.

De Spectre x2 is net als de Surface Pro van Microsoft een tablet met een 12 inch scherm en er kan een toetsebord aan vast worden geklikt. De tablet is dus ook los te gebruiken zonder toetsenbord. De tablet beschikt daarnaast ook over een eigen kickstand, zodat de tablet kan worden neergezet op bijvoorbeeld een bureau. De tablet is verder slechts 8mm dik en weegt 840 gram. Als het toetsenbord eraan wordt geklikt weegt het apparaat 1,2 kilo.

Het 12 inch scherm van de HP Spectre x2 is voorzien van een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Aan de binnenkant kiest HP in tegenstelling tot Microsoft niet voor een hele krachtige Intel Core i7-processor maar voor een Intel Core M-processor. Dit is een mobiele processor die geschikt is voor alledaagse taken maar geen echt grote prestaties kan leveren. De tablet is verkrijgbaar in verschillende configuraties en kan maximaal voorzien worden van 512GB aan opslagcapaciteit. Er zijn ook nog een micro-SD-kaartlezer en twee USB c-poorten te vinden op de tablet. Aan de achterzijde is tot slot een 8 megapixel camera geplaatst en aan de voorzijde een 5 megapixel camera met RealSense-technologie waardoor ook Windows Hello wordt ondersteund.

De HP Spectre x2 komt in november beschikbaar vanaf 999 euro.

HP Envy 13

Voor de gebruiker die niet voldoende heeft aan een Intel Core M-processor brengt HP ook nog een nieuwe laptop op de markt. De HP Envy 13 is een laptop met een 13,3 inch scherm en is de dunste laptop die HP ooit heeft gemaakt. De laptop is slechts 12,9 mm dik en weegt 1,27 kilo. Het 13,3 inch scherm zal beschikbaar zijn met een Full HD-scherm (1920 x 1080 pixels) maar eventueel ook met een schermresolutie van 3200 x 1800 pixels. Verder kan er gekozen worden uit een Intel Core i5 of Intel Core i7 processor uit de zesde generatie (Skylake). De opslagcapaciteit is maximaal 512GB en het werkgeheugen maximaal 8GB. De HP Envy 13 beschikt ook over de nodige extra’s, zo zijn er drie USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, geheugenkaartlezer, vingerafdrukscanner en een verlicht toetsenbord aanwezig. De vingerafdrukscanner zorgt in dit geval voor ondersteuning voor Windows Hello.

De Hp Envy 13 gaat zo’n 10 uur meer op een volle acculading en komt op korte termijn beschikbaar in de Benelux vanaf 799 euro.