Microsoft Edge krijgt toch geen ingebouwde adblocker

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er geen ingebouwde adblocker komt in Microsoft Edge. Eerder deze week stond in een uitgelekte roadmap dat Microsoft daaraan zou werken, maar dat klopt niet. Microsoft laat weten dat er wel ondersteuning komt voor extensies in de Edge-browser en Adblock zal dan wel beschikbaar komen, maar de gebruiker moet die extensie zelf installeren en activeren.

Ondanks dat er eerder deze week in een roadmap stond dat Microsoft een adblocker gaat inbouwen in de Edge-browser, blijkt dit dus niet te kloppen. Microsoft gaat alleen ondersteuning bieden voor extensies en daar zal Adblock er één van zijn. De gebruiker moet wel zelf de adblocker installeren, Microsoft gaat dit niet automatisch doen.

We vermelden eerder deze week al dat het een opmerkelijke zet zou zijn van Microsoft, omdat het zelf ook producten heeft die afhankelijk zijn van advertenties. Zoals de contentwebsite MSN.com, maar ook de Bing-zoekmachine.

Microsoft heeft er overigens voor gekozen om ook de extensies van Chrome te ondersteunen, waardoor veel extensies straks direct beschikbaar zijn voor de Edge-browser. Hierdoor zal de Edge-browser waarschijnlijk een stuk populairder gaan worden. Edge is de opvolger van Internet Explorer en alleen beschikbaar in Windows 10.