‘Internationale versie Samsung Galaxy J7 krijgt Snapdragon 617’

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung komt in 2016 opnieuw met de J-serie, deze serie is vooral in het middensegment gepositioneerd en vaak erg interessant voor het MKB omdat de prijs wat lager ligt maar de mogelijkheden voor zakelijk gebruik ruim voldoende zijn. De Galaxy J7 is vooralsnog alleen voor de Chinese markt gepresenteerd, maar volgens bronnen gaat de internationale versie voorzien worden van een Qualcomm Snapdragon 617.

Als de informatie inderdaad klopt dat wordt de Samsung Galaxy J7 een zeer interessante smartphone. De Snapdragon 617 is een hele degelijke processor met prima prestaties. De Snapdragon 617 is een octa-core processor met een kloksnelheid van 1,52GHz. Het toestel krijgt naar verluidt de codenaam SM-J7109. De specificaties zouden verder gelijk zijn als het al in China gepresenteerde model.

Dat model beschikt over een 5,5 inch super AMOLED-scherm met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Een Exynos-processor, dat wordt dan waarschijnlijk de Qualcomm Snapdragon 617. 3GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en 5 megapixels aan de voorzijde. Voor zakelijke gebruikers is er ondersteuning voor Knox. Al met al een zeer aardige smartphone.