Lenovo presenteert Phab 2 Pro met Google’s Tango-technologie

Abonneer je gratis op Techzine!

Lenovo heeft met de aankondiging van de Lenovo Phab2 Pro de eerste smartphone gepresenteerd met Google’s Tango-technolgoie. Deze technologie brengt de omgeving in kaart door middel van speciale camerasensoren, waarmee vervolgens Augmented Reality (AR) mogelijk wordt. Daardoor kun je met AR-apps virtuele objecten (of wezens) in een ruimte plaatsen en er écht langslopen.

De Phab2 Pro beschikt over een 6,4 inch QHD scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels en een 16 megapixel camera. Daarnaast is het toestel uitgerust met Dolby Audio en Dolby Atmos, technologie van Dolby waardoor bijvoorbeeld het vallen van regen realistischer wordt weergegeven.

Naast de Phab2 Pro wordt er ook een Phab2 Plus gelanceerd, dit toestel heeft ook een 6,4 inch scherm, maar dan met Full HD-resolutie. Aan de achterkant heeft dit toestel een dual-camera opstelling met twee 13 megapixel camera’s, instant focus, f2.0 lenzen en dezelfde Fujitsu Milbeaut processor als gebruikt wordt in professionele Leica camera’s. Hiermee zou het toestel ook bij weinig licht goede foto’s moeten maken. De Phab2 Plus beschikt niet over Augmented Reality en Google’s Tango-technologie.

Lenovo valt ook de low-budget markt aan met de Phab2, een betaalbare smartphone. Dit toestel beschikt ook over een 6,4 inch scherm, maar met een HD-resolutie en één enkele 13 megapixel camera. Met de AR-modus van dit toestel kun je video’s maken waarbij je virtuele achtergronden of cartoons kunt toevoegen.

Het mag duidelijk zijn dat de Phab2 Pro het meest interessante toestel is gezien de augmented reality-technologie. Dit toestel krijgt een adviesprijs van 499 euro, de Plus-versie gaat 299 euro kosten en de normale Phab 2 slechts 199 euro. In Nederland en België zullen de toestellen in september beschikbaar komen.