‘Samsung Galaxy S8 met enkel gebogen scherm’

Abonneer je gratis op Techzine!

De doorgaans welingelichte krant Korea Herald schrijft dat Samsung van plan is geheel te stoppen met de platte schermen voor zijn belangrijkste smartphone-modellen. De krant schrijft op basis van anonieme bronnen dat Samsung zijn Galaxy S8 enkel nog met gebogen scherm uit gaat brengen.

Het bedrijf zou de keuze gemaakt hebben, omdat de Galaxy S7 Edge veel beter verkocht wordt dan de variant met een plat scherm. Daarnaast is het makkelijker in de marketing, iets waar Samsung vaak tientallen miljoenen in steekt. De bedoeling zou zijn om uiteindelijk de gebogen schermen de standaard te maken voor alle vlaggenschipmodellen.

Volgens de bronnen van de Herald zou Samsung al begonnen zijn met het produceren van de gebogen schermen, in twee verschillende formaten. Het gaat om 5,1 inch en 5,5 inch schermen, die voor de Galaxy S8 nodig zouden zijn. De productie wordt verzorgd door Samsung Display, het enige bedrijf op de wereld dat smartphoneschermen maakt die aan beide kanten gebogen zijn.

Toen Samsung in 2015 voor het eerst kwam met een smartphone met gebogen scherm, was dat de Galaxy S6 Edge. Die variant was toen nog niet heel breed beschikbaar, omdat de productie van de gebogen schermen nog niet breed was doorgevoerd. Ook toen werd de vraag naar het scherm overtroffen en moest Samsung flink schakelen om aan de vraag te kunnen voldoen.

De productie van de gebogen schermen zou inmiddels wel goed verlopen, zo goed dat het mogelijk is om volledig over te stappen op gebogen schermen. Dit vertelde overigens Koh Dong-jin, mobile chief van Samsung in een interview in augustus. "We hebben de productkwaliteit genoeg verbeterd om nu met meer gebogen modellen te komen."