Microsoft stopt met verkopen Microsoft Band 2

Abonneer je gratis op Techzine!

De Microsoft Band, de fitnesstracker van het Amerikaanse bedrijf, houdt vermoedelijk op met bestaan. Het bedrijf heeft alle verwijzingen naar de tracker verwijderd in de Microsoft Store. Daarnaast is de developer kit waarmee mensen software voor de Band kunnen ontwikkelen ook van het internet gehaald.

De eerste versie van de tracker werd in 2014 gelanceerd, simpelweg de Microsoft Band genaamd. Vorig jaar bracht Microsoft de opvolger uit, de Band 2, en liet het weten meer te willen met de productlijn. Daar lijkt nu deels verandering in gekomen te zijn, want in een statement tegenover ZDNet laat Microsoft weten voorlopig geen opvolger te lanceren:

“We hebben onze bestaande Band 2 voorraad verkocht en hebben geen plannen om dit jaar nog een Band-apparaat uit te brengen. We blijven toegewijd onze Microsoft Band 2 klanten ondersteunen middels Microsoft Stores en onze klantenservicekanalen en zullen blijven investeren in het Microsoft Health platform, dat open staat voor alle hardware- en app partners over alle Windows, iOS en Android-apparaten.”

In een ander statement, dat Microsoft eerder deze maand nog tegenover The Verge maakte, liet het bedrijf weten nog altijd “toegewijd te zijn aan de ondersteuning van onze klanten en het verkennen van de wearablesmarkt.”