2min

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De Motorola Milestone 2 wordt geleverd in een soortgelijke verpakking als zijn oudere broertje. Het gaat om een witte doos, met daarin een grijze doos die via de onderkant van de witte doos als een eindje naar buiten steekt.




Op de witte doos vinden we aan de voor- en zijkant een foto van de Milestone 2 terug, in de respectievelijke aanzichten. Op de achterkant vinden we de belangrijkste specificaties van de telefoon terug.

Als we de doos openen is het eerste dat ons tegemoet komt, de Motorola Milestone 2 zelf. Als we deze uit zijn bedje lichten en vervolgens de verpakking verder openen, vinden we nog een USB-naar-microUSB-kabel, een headsetje en een netstroom naar USB-adapter voor zowel Amerikaanse als Europese stopcontacten. Als laatste is er ook nog een drietal boekjes over garantie, veiligheid en natuurlijk een handleiding.

Het headsetje valt een beetje uit de toon, het gaat helaas niet om een in-ear setje en dat valt voor mij persoonlijk al gelijk in negatieve zin op. De oortjes van de headset zijn voorzien van een kousje, om wrijving met de huid rondom de oorholtes te voorkomen, op zich prima, ware het niet dat de oortjes dan mijns inziens niet stevig zitten, wat zowel het gemak als de geluidskwaliteit niet ten goede komt.

Uiterlijk

Zoals eerder al vermeld, de Milestone 2 lijkt veel op zijn voorganger. Aan de voorkant vinden we logischerwijs een groot touchscreen terug, met hieronder nog een kleine touch-strip voor onder anderen de hoofdscherm- en terug-toetsen van Android. Boven het scherm zien we nog het Motorola-logo en een camera, er zit ook nog een ledje dat de batterijstatus toont, indien nodig.




Op de zwart-blauwe plastic achterkant vinden we de ‘M’ van Motorola terug, samen met een ‘blur’-tekstwolkje. Onder dit logo is een speaker over de volledige breedte geplaatst, misschien een beetje een ongelukkige positionering, de hand zou deze speaker per ongeluk kunnen bedekken. Aan de linkerbovenkant van deze zijde is de 5 megapixel-camera en de dubbele LED-flitser geplaatst.

Bovenop het toestel is zowel de 3,5mm jack-plug als de aan/uit-knop geplaatst. Aan de onderkant is slechts een gaatje voor een polsbandje terug te vinden.




De linkerzijkant herbergt de microUSB-aansluiting en een aciviteitsindicator. Aan de rechter zijkant is een focus-knop voor de camera en een volume-knop terug te vinden.

Aan de binnenkant is natuurlijk de accu te vinden, naast een SIM- en SD-slot, wat alleen te bereiken is als de accu uit het toestel is. Jammer natuurlijk, want dan is het toestel vervolgens uitgeschakeld en kan men na het wisselen van een SD-kaartje ongeveer vijftig seconden wachten tot het apparaat herstart is.