2min

Multiplayer

De multiplayer van The Run is minder uitgebreid dan dat we gewend zijn van een racespel. Zo er alleen maar sprintraces te doen. Nu is dit wel logisch want de singleplayer bevat ook alleen maar sprintraces. Het enige verschil in de racemodes onderling is met welke auto je kan racen. Zo zijn er in totaal vijf opties, namelijk Muscle, Sport, Exotisch, van alles wat, en alleen snelle wagens. Je zal dus altijd een sprintracen. Het enige verschil is in welke klasse wagen je dit doet. Omdat sprintraces ook nooit zo lang zijn, zal je bij elke wedstrijd in totaal drie tot vier races moeten rijden voordat er een winnaar is.



Ook de multiplayer kent een levelsysteem. Dit is precies hetzelfde als bij de singleplayer, dus alle xp wordt in feite op één hoop gegooid, of je het nu met de singleplayer verdient of met de multiplayer. Ook in het onlinegedeelte van het spel zal je xp krijgen voor auto’s inhalen, driften en finishen. Ook zijn er nog doelstellingen te voltooien die je extra xp geven zoals drie races winnen met een sportwagen. Het levelsysteem laat alleen zien hoe goed je bent en voor de rest is het niets bijzonders.

Wat wel grappig is, is het bonuswiel. Voordat elke wedstrijd start, mag je hieraan draaien. De naald van het wiel komt dan op een beloning te staan die jij kan verdienen tijdens het racen. De beloning kan bestaan uit xp of zelfs een nieuwe auto. Om deze beloning in wacht te slepen, moet je meestal wel in de top 3 eindigen van die wedstrijd of soms zelfs eerste worden.



De multiplayer weet je voor een paar uur bezig te houden, maar het wordt al snel allemaal hetzelfde. De vraag waarom EA ook weer bij dit spel een multiplayercode stopt, kunnen we alleen maar beantwoorden met geldklopperij.