1 min

Tags in dit artikel

, ,

Potentie

Is er dan helemaal geen hoop voor Defiance? Dat wil ik nog niet zeggen, er zijn een aantal leuke features zoals Arkfalls. Wanneer je voor een Arkfall op pad gaat, merk je toch dat er leven is in Defiance. Hier moeten spelers namelijk samerwerken om een soort van alien-invasie tegen te houden. Maar de beloning van het uiteindelijk verslaan van een bigass alien, welke door een bug overigens niet altijd verschijnt, voelt niet bepaald bevredigend dankzij een schrale buit.

Defiance heeft nog altijd de unieke feature dat het samenloopt met een tv-serie. De game krijgt wekelijks een speciale missie, die gebaseerd is op de bijbehorende aflevering. Daarin werk je samen met personages die in de serie een belangrijke rol hebben. Maar ook dit gegeven weet Trion niet uit te buiten om de game naar een hoger niveau te tillen. De personages Nolan en Irisa worden amper voorgesteld en de teksten die ze uitspreken dragen ook niet al te veel bij aan de karakterbinding.


Zowel Player-versus-player als co-operatieve multiplayer modi zijn aanwezig, maar in beide gevallen gaat het om bekende varianten die al tot in den treuren door andere studio’s op beter wijze zijn uitgewerkt. In de multiplayer neem je je eigen uitrusting mee, waaronder je wapen. Ondanks dat ik niet erg te spreken ben over hoe wapens reageren, is het wel leuk dat deze aanpasbaar zijn met mods. Zo kan je toch een eigen speelstijl creëren.