4min

Tags in dit artikel

,

Het verhaal

Je begint het spel als een vijftienjarige jongen genaamd Jimmy Hobkins. Jimmy is erg verwend en heeft nu een vierde stiefvader, hij wordt op een internaat geplaatst, (Bullworth Academy) die wel raad weet met jouw soort ‘ettertjes’.


Pratend met de secretaresse van de directeur.

Jimmy is geen watje, hij is altijd bereid tot een beetje kattenkwaad! Aan het begin van het spel ontmoet je een andere jongen genaamd Gary, deze zit op het internaat vanwege psychische afwijkingen (ook niet vuil van een beetje kattenkwaad). Gary gaat weer om met een andere jongen genaamd Petey, Gary beweert dat hij het meest verwijfte jongetje op school is. Naarmate het spel vordert trek je meer met Gary op, hij wil namelijk de school overnemen. Jij ziet er niets in maar Gary weet je toch elke keer over te halen om mee te doen.

De school zelf


Elke dag moet je twee lessen volgen, de eerste les is in de ochtend en begint rond 9.00 uur. De tweede les begint na de lunch rond 13.00 uur. In en rondom de school loopt beveiliging rond, als je spijbelt en iemand van de beveiliging ziet je komt hij meteen achter je aan. Als hij je te pakken heeft kan je je proberen los te rukken, maar als dit niet lukt, brengt hij je naar het lokaal waar je les hebt en moet je alsnog de les volgen.

Naarmate je verder komt kan je ook buiten het plein van de school komen, je kunt dan meteen zien dat de game door Rockstar is gemaakt want het lijkt wel heel erg op de GTA reeks. Om even door te gaan op de beveiliging, je kunt ook kluisjes van andere leerlingen kraken, mensen helpen door andere te vernederen en in elkaar te slaan en na bedtijd rond lopen. Dit alles wordt in de game echter niet aangemoedigd. Als je in de buurt van de beveiliging een kluisje kraakt, dan komen ze direct achter je aan om je naar de directeur te brengen, ook bij het in elkaar slaan van andere leerlingen doen ze dit. Als je eenmaal bij de directeur bent word je gestraft wat bijvoorbeeld nablijven kan zijn.
Als je na bedtijd (23.00 uur) buiten blijft lopen komt de beveiliging ook achter je aan, als deze je heeft gevangen brengen ze je naar je kamer.

Je kan natuurlijk ook aan de beveiliging ontsnappen. Als ze je zien word hun gezichtsveld geel op je radar. Je kunt dan heel hard wegrennen, maar als je in school zit kan je natuurlijk geen kant op. Daarom kan je als je uit het zicht bent even in een kluisje schuilen totdat je ‘wanted bar’ weer leeg is gelopen.


Verstopt voor de bewakers.

Outfits


Je moet op de school een uniform dragen, maar je kan ook eigen kleren kopen. Je kunt je complete outfit veranderen zoals dit ook bij GTA:SA kan. Je kunt dus leuke combi’s maken. Ook voor bepaalde baantjes die je krijgt kan je een outfit krijgen, zo heb ik bijvoorbeeld een snackbar outfit gehad. Een leuk detail is, dat als je op school komt in dat outfit je van alle kanten wordt uitgelachen.



Hier kies je dus je kleren.

Tijdens de lessen


Je hebt een aantal verschillende lessen, ik ken er nu nog maar twee. Als het goed is zijn er vijf verschillende vakken. Om even een voorbeeld te geven wat je bij de desbetreffende vakken moet doen:

Engels eerste les: je krijgt de letters LLWMOE. Maak daarvan zoveel mogelijk Engelse woorden. Chemistry (Nask): je moet een reeks met buttons op het juiste moment nadrukken, als je dit helemaal goed doet krijg je een voldoende, maar dat is nog niet alles, op je kamer heb je een ‘Chemistry lab’. Alles wat je in de lessen leert te maken, bijvoorbeeld rotjes en stinkbommen, kan je dan op je kamer ook maken. Handig om in gevechten te gebruiken.

Missies,


Tijdens het spel heb je natuurlijk ook missies! Je kunt hiermee geld verdienen om zo weer dingen te kunnen kopen of games te spelen op eventuele arcade kasten, of natuurlijk heel andere zaken. Aan het begin van het spel draait het er om dat je vrienden maakt en wat meer bekendheid krijgt. Iedereen praat namelijk over ‘The new guy’ een reputatie bouw je redelijk snel op.


In sommige missies moet je de nerds beschermen tegen de bully’s.

Table of contents