4min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De Xperia Play wordt geleverd in een platte groen/witte doos, met op de voorkant afbeeldingen van de telefoon, zowel open- als dichtgeklapt. Op de achterkant vinden we nogmaals een foto van de Xperia Play die opengeklapt is, het gaat om dezelfde afbeelding als op de voorkant, maar dan groter.



Verder vinden we natuurlijk de belangrijkste specificaties van deze telefoon. Op de doos staat duidelijk ‘PlayStation Certified’ om aan te geven dat het hier om een telefoon met PlayStation-mogelijkheden gaat. Hier kom ik later nog op terug. Verder staat er bijvoorbeeld tevens vermeld dat de telefoon over een 5 megapixelcamera en een 4 inch scherm beschikt.

Inhoud

Als we de doos openschuiven komt er een kleinere groene doos tevoorschijn, waarvan we de bovenkant kunnen openen, om vervolgens de telefoon te zien liggen. Verderop in de doos vinden we een netstroom-adapter, een USB-kabel, een headset en drie boekjes.

De headset is zeer stijlvol en van het type in-ear. Deze headset is qua vormgeving en geluid dik in orde, het is zeker geen straf om hiermee naar muziek te luisteren of te bellen. Sony Ericsson levert naast de standaard-dopjes ook nog een kleiner maatje.



Er is qua meegeleverde accessoires eigenlijk aan alle broodnodige dingen gedacht. Er kan echter niet gezegd worden dat Sony zichzelf heeft overtroffen, dingen als een bijvoorbeeld een hoesje missen immers.

Uiterlijk

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de Sony Ericsson Xperia Play is een fors en zwaar apparaat. Ook voor slide-telefoons is de Xperia Play geen kleintje. Het is wellicht zelfs de grootste Android-telefoon die we tot nog toe in handen hebben gehad. De Xperia Play is zowel in zwart als wit te verkrijgen.




De voorkant van het toestel is logischerwijs voor het overgrote deel ingenomen door het scherm dat maar liefst 4 inch groot is. Onder het scherm zitten de vier bekende Android-knoppen, welke niet verlicht zijn, noch aanraakgevoelig. We hebben hier gewoonweg te maken met knopjes die ingedrukt moeten worden. In het donker zal het dus nog aardig zoeken kunnen worden. Hoewel de knoppen zeer minimalistisch zijn vormgegeven en zodoende ook weinig ruimte innemen, waren aanraakgevoelige toetsen niet verkeerd geweest.
Boven het scherm vinden we een simpele VGA-camera voor videobellen, alsook een klein speakertje.



Op de achterkant worden direct de eerste opvallende zaken aan de Xperia Play duidelijk. Aan de linkerkant zien we twee schoudertoetsen welke met ‘L’ en ‘R’ getiteld zijn. Het gaat hier natuurlijk om de schouderknoppen die PlayStation-toestellen ook hebben. In het midden van deze toetsen bevindt zich ook de volume-knop. We zien verder de 5 megapixel-camera met een LED-flitser, daarboven zit een tweede microfoon welke voor het verminderen van ruis moet zorgen tijdens telefoongesprekken. Aan de rechterkant zijn boven- en onderaan het toestel twee kleine inkepingen gemaakt, waar stereo-speakers achter zitten. Stereo-speakers zijn vrij uniek te noemen bij smartphones.

Bovenaan vinden we de aan/uitschakelaar, waarin tevens een LEDje verwerkt zit welke aangeeft of er nieuwe berichten zijn, of dat de accu opnieuw opgeladen dient te worden.

Aan de zijkant tegenover de schouderknoppen vinden we bovenaan nog een 3,5mm poort en een USB-aanlsuiting. Onderaan het toestel zit slechts een uitsparing waarmee het klepje van het toestel gelicht kan worden. Het openen van het toestel is een vrij moeizaam project. De kant waar de inkeping zit gaat vrij gemakkelijk, maar de andere kant zit op zo’n manier vast dat ik elke keer vrees dat ik het klepje door midden breek wanneer ik deze eraf wil halen.



Intern kunnen we zien dat de SIM- en MicroSD-kaart makkelijk te bereiken zijn. De accu hoeft niet uit het toestel gehaald te worden om één van deze kaartjes te verwijderen en dat is natuurlijk prima.

De kwaliteit van materiaal van de Xperia Play is niet geweldig. Vingervlekken blijven heel gemakkelijk achter en het gebruikte plastic voelt vrij goedkoop aan. Als we het klepje van de achterkant in handen nemen en wat buigen zien we ook hoe flexibel (en slap) het materiaal is. Sony Ericsson had er goed aan gedaan om wat beter materiaal te gebruiken.

Onderdeel Omschrijving
Processor Qualcomm MSM8255 Snapdragon
Kloksnelheid processor 1 GHz.
Besturingssysteem Android 2.3.2 (Gingerbread)
Externe opslag Tot 32 GB (16 GB meegeleverd)
Interne opslag 256 MB ROM
RAM geheugen 512 MB (400 MB voor applicaties)
Afmetingen 119 x 62 x 16 mm (LxBxD)
Gewicht 175 g (incl. batterij)
Scherm 4,0 inch LCD met LED verlichting
Scherm resolutie 480 x 854 pixels
Netwerken HSDPA, GSM
Bluetooth Bluetooth v2.1 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n, DLNA en Wi-Fi hotspot
Connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort (v2.0), 3,5 mm audio jack
Camera 5 megapixel
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audio jack
Batterij Li-Ion 1500 mAh
Spreektijd tot 505 minuten (2G), tot 385 minuten (3G)
Standby-tijd tot 425 uren (2G), tot 413 uren (3G)
Kijk op deze site voor de volledige specificaties