2min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

Foto’s

De Desire S heeft een 5 megapixel-camera, welke tevens video’s van 720p kan vastleggen. Natuurlijk gaan we aan de slag met deze camera.

Het programma op de telefoon is vrij recht-toe, recht-aan. Je kan kiezen welke camera je wilt gebruiken en of je eventueel een effect wenst te gebruiken. De keuze is erg groot, er zijn 11 effecten welke allemaal best te pruimen zijn. Qua instellingen valt er tevens voldoende in te stellen. Zo zijn er opties voor de witbalans, resolutie, geotagging, etc.



Zoals we al bij de bespreking van het uiterlijk aangaven is iets dat we wel missen een sluiterknop. Telefoons worden de laatste tijd zo minimalistisch mogelijk vormgegeven en veelal lijkt de sluiterknop geslachtofferd te worden. Natuurlijk is het scherm ook prima bruikbaar om aan te geven wanneer een foto gemaakt dient te worden, maar ook daar kleeft een nadeel aan.

Wanneer we buiten komen merken we namelijk op dat het scherm van de Desire S niet zo goed te zien is met daglicht. In dat geval wordt het natuurlijk wel wat lastig om de sluiterknop op het scherm terug te vinden.

Goede belichting, zonder flits.


Slechte belichting, met flits.


Buiten, van dichtbij.


Buiten, van veraf.


Zelfde standpunt, volledig ingezoomd.


Bij de laatste twee foto’s valt op dat de belichting niet in orde is. Het was geen stralende dag, maar het was wel degelijk een stuk helderder dan deze laatste twee foto’s weergeven. De camera is dus zeer wisselvallig te noemen, daar de andere drie foto’s prima in orde zijn.

Video

Normaal doen we weinig met de video-mogelijkheden van smartphones. Bij deze telefoon hebben we de opname-functie echter ook uitgetest omdat we twijfelden of de processor het aan kon. De twijfel was terecht, want toen we een 720p-filmpje maakten, zagen we al direct in de eerste seconden van het filmpje een vrij grote hapering. Verder is ook duidelijk te zien dat de framerate niet bijzonder goed is, net als het geluid.