3min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruik

Sense UI

Hoewel we bij de review van de Google Nexus S erg tevreden waren over de interface van Android Gingerbread, heeft HTC toch de noodzaak gezien om Sense UI klaar te maken voor de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Zodoende heeft ook de HTC Desire S de beschikking over HTC’s geroemde interface voor Android-apparaten. Natuurlijk is dit helemaal geen nadeel, de interface is goed doordacht en oogt zeer prettig, maar ditzelfde konden we zeggen van Gingerbread’s normale uiterlijk.



Sense is niet uit te schakelen, maar de behoefte hiertoe is ook eigenlijk niet aanwezig. De interface brengt zoals gezegd een prettig uiterlijk, maar daarnaast zijn er ook verschillende widgets van HTC die we kunnen toevoegen aan de zeven hoofdschermen.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Het nieuwe Sense UI is meer gericht op Sociale Media en dat is al bij de eerste start te merken. Wanneer de telefoon voor het eerst wordt ingeschakeld wordt er gevraagd om het Facebook- en Twitter-account, indien beschikbaar. Eén van de widgets is genaamd ‘FriendStream’ en deze widget toont de laatste Tweets en Status Updates van Twitter en Facebook.



Ook onderdelen uit de contactenlijst worden gelinkt met sociale netwerken. Als je een contact opent kan je bijvoorbeeld de laatste status-update zien. Verder kan je ook je mail- en SMS-historie met contactpersonen inzien. Op zich handig, natuurlijk!

Antenne-gate

Antenne-gate? We hebben het toch niet over de iPhone 4 in deze review? Klopt! We hebben hebben het over de HTC Desire S, maar deze telefoon lijkt last te hebben van eenzelfde probleem. Niet met de GSM-antenne, maar met de WiFi-antenne.

Bij de bespreking van het uiterlijk werd al het vermoeden uitgesproken dat de antenne voor WiFi-signalen zich zou bevinden achter de bovenste plastic plaat aan de achterkant van de telefoon. Dit blijkt echter een gevoelig puntje van de Desire S te zijn. Dit zal lang niet zo groot worden uitgemeten als Antenne-gate op de iPhone 4, maar desalniettemin is dit wel van belang, de Desire S heeft ook last van een death-grip.



In Portrait-mode is er geen vuiltje aan de lucht onder normaal gebruik, het gaat om de Landscape-mode waarin het probleem zich voordoet. Als je met je hand voor dit plastic plaatje dit, zal het WiFi-signaal namelijk duidelijk verminderen. Bij netwerken met een sterk signaal resulteert dit in het verlies van één balkje, maar een zwakker signaal kan dit betekenen dat de verbinding volledig wegvalt. Daarmee lijkt deze death-grip lang niet zo serieus als die van de iPhone 4, waarbij zelfs een sterk signaal volledig kan verdwijnen, maar omdat het vrij gebruikelijk is om de telefoon ook in Landscape-mode te gebruiken, is dit toch het vermelden waard.

Opstarten

Net als bij veel andere recente telefoons is de opstarttijd van de Desire S een puntje wat besproken dient te worden. De ene telefoon doet er meer dan een minuut over om op te starten, de ander heeft slechts een paar seconden voor nodig. De Desire S is er eentje die bij de snelle opstarters kan worden gerekend. Na het inschakelen heeft de telefoon slechts een paar seconden nodig om op te starten. Als we de accu verwijderen is dit helaas anders, maar het blijft toch een zeer prettige ervaring.



Bellen

De Desire S is voorzien van een dubbele microfoon, eentje aan de onderkant en eentje aan de achterkant. De eerste microfoon is uiteraard bedoeld om de stem op te nemen, de tweede is bedoeld om omgevingsgeluid op te nemen. Dankzij noise-cancellation technieken zal de beller aan de andere kant een kristalheldere stem moeten horen, ook al is er aardig wat omgevingsgeluid. Het zal niet in alle situaties werken, maar in het algemeen is het voordeel duidelijk merkbaar.

Accu

Hoewel een accu van 1450 mAh niet bijzonder veel voorstelt, weet de Desire S het toch aardig uit te zingen met een enkele lading. Bij intensief gebruik kan de Desire S toch zeker een dag mee, bij minder heftig gebruik moet een tweede dag tevens tot de mogelijkheden behoren. Dat is aardig lang voor de gemiddelde smartphone van dit moment.