1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

Helaas is de Desire S niet voorzien van een nieuwe processor, maar moet deze het nog altijd doen met dezelfde Snapdragon Scorpion-processor als voorheen. In al het dual-core-geweld van nu zal de Desire S dan ook in het niets vallen.

Voor een prijs van 400 euro is dit toch wel een punt van kritiek, want voor ditzelfde geld ligt een LG Optimus 2x Speed al bijna binnen handbereik. Deze telefoon verwisselt voor een prijs van ongeveer 425 van eigenaar, en dan heb je wel een telefoon die qua rekenkracht zeker futureproof is.

Maar, zoals uit de test met CaffeineMark blijkt, doet de Desire S het helemaal zo slecht nog niet. In veel tests is de telefoon niet eens veel trager dan de dual-core opponenten. In andere tests wordt het verschil echter weer wel pijnlijk duidelijk gemaakt. De HTC Desire S zal echt wel een tijdje mee kunnen, maar loopt nu al achter op de concurrentie en dat is geen goede zaak.









Qua gaming-capaciteiten zit het met de Desire S wel snor, zo blijkt uit de benchmark met NeoCore. De telefoon scoort niet het beste, maar dankzij de nieuwe videochip is de score voldoende om de komende periode vooruit te kunnen op multimediaal- en gaming-gebied.