Dock oftewel toetsenbord

Asus noemt het een dock wij noemen het gewoon wat het is, namelijk een toetsenbord. Al moeten we wel toegeven dat Asus er iets meer van heeft gemaakt dan alleen een toetsenbord. Er zit namelijk ook nog een extra accu verborgen in het toetsenbord waardoor de levensduur van tablet wordt verlengt van 9,5 naar 16 uur op een volle lading. Iets wat natuurlijk erg slim is van Asus want hiermee wordt de accuduur ook echt netbook waardig. Zodra je het scherm in het toetsenbord (dock) klikt, zal de tabletaccu zich gaan opladen door stroom af te tappen van de accu van het toetsenbord. Op deze manier blijft de tablet altijd de primaire spanningsbron waardoor je ook daadwerkelijk zolang kan werken met de tablet.Als we verder gaan kijken naar het toetsenbord dan valt op dat Asus heeft gekozen voor een iets lichter bruine kleur. Het is nu meer een chique bruin/grijze kleur. De onderkant van het toetsenbord is overigens wel weer gemaakt van dezelfde kuntstof achterkant als de tablet, in dezelfde kleur en leer ‘look’.

Als we verder kijken naar het toetsenbord dan valt ons op dat de indeling anders is dan van een normaal computer toetsenbord. Wel is uiteraard gekozen voor een qwerty indeling maar de F1 t/m F12 toetsen zijn vervangen door allemaal functietoetsen. Ook de Escape knop is vervangen door de Android Back-button.

Van links naar rechts vinden we hier een knop om WiFi te (de)activeren, Bluetooth (de)activeren, Touchpad (de)activeren, Brightness minder, Brightness meer, Auto Brightness, Screenshot, Browser, Instellingen, Previous, Play/Pauze, Next, (un)Mute, Geluid zachter, Geluid harder en locken.

Verder heeft het toetsenbord ook geen numpad, maar dat is ook logisch daar is simpelweg geen ruimte voor. In plaats van een Windows toets is gekozen voor een zogenaamde Home toets. Als je in een applicatie of menu bent en je drukt op deze knop krijg je meteen je Android Dashboard te zien.Bovenaan het toetsenbord zit dan ook nog een zilveren schuifknop waarmee het toetsenbord kan worden ontgrendeld van de tablet, als deze is ontgrendeld kan de tablet makkelijk worden losgekoppeld van de dock. Iets wat Asus goed heeft opgelost, want ten tijde van de CeBIT, hebben we het product ook even bekeken en toen werkte dit een heel stuk minder soepel.

Ook over de kwaliteit van het toetsenbord kunnen we niet klagen. Het is een stevig toetsenbord en Asus heeft ervoor gekozen de toetsen wat hoger te leggen en de ruimte onder de toetsen goed dicht te maken zodat er geen vuil onder kan gaan zitten. Elke toetsenbord is uiteraard even wennen maar na de tablet en bijhorende dock (toetsenbord) even in gebruik te hebben gehad ondervonden wij geen hinder tijdens het typen.Dat wil overigens niet zeggen dat we alleen maar lovende woorden hebben over dit toetsenbord. Er zitten namelijk ook nog 2 USB 2.0-poorten op dit toetsenbord zodat je bijvoorbeeld een USB-Stick of muis kan aansluiten. Echter heeft Asus hier duidelijk design boven functionaliteit gesteld want deze twee poorten worden afschermt door 2 klepjes die automatisch dichtklappen. Alleen mensen met wat langere nagels zijn in staat om deze klepjes open te maken zodat de USB-poort beschikbaar komt. Ik val daar dus duidelijk niet onder en wat mij betreft is dat het enige minpunt aan dit toetsenbord. Verder is er ook nog SD-slot aan de zijkant van het toetsenbord te vinden, deze is echter wel gewoon goed bereikbaar.