2min

Tags in dit artikel

, ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

Helaas ontvingen wij de Galaxy S Plus in een envelop, zonder verpakking en accessoires dus. Hier kunnen we dan ook geen foto’s van laten zien en er valt ook weinig over te zeggen. Het is echter te verwachten dat deze telefoon geleverd wordt in combinatie met een headsetje, USB-kabel, lichtnetadapter en handleidingen.



Uiterlijk

Het uiterlijk van de Galaxy S Plus is zo goed als identiek aan dat van zijn voorganger. We beginnen aan de voorkant, waar de telefoon een opvallende zilverkleurige rand om het grote scherm heeft. Ondanks dat de Galaxy S Plus de toevoeging -Plus heeft, is het scherm geen Super AMOLED Plus-scherm, maar simpelweg een Super AMOLED-scherm. Gezien de naam van de telefoon vind ik dit een misser, het zorgt daarnaast ook voor onduidelijkheid.

Boven het scherm zit een speakertje voor tijdens het bellen, net als een camera voor tijdens videogesprekken. Onder het scherm heeft Samsung drie toetsen geplaatst, waarvan de buitenste twee aanraakgevoelig zijn. Het gaat op de optie- en terug-toetsen. De home-knop is een simpele drukknop.

Aan de achterkant van de Galaxy S Plus zit linksboven een camera, terwijl de rechtsboven twee kleine uitsparingen zitten voor de uitvoer vanuit een speaker. Dat is alles, Samsung heeft helaas niet de moeite genomen om een flitser toe te voegen aan het toestel, iets dat we wel een beetje missen.




De linkerzijkant bevat een volumeknop terwijl de rechterzijkant alleen een standby-knop bevat. Eerlijk gezegd vind ik wel dat deze knop beter aan de bovenkant had kunnen zitten, dat is in mijn ogen een logische plaats.

Wat er wel aan de bovenkant van de Galaxy S Plus zit is een jack-plug en een Micro USB-poort. De laatstgenoemde had dus omgewisseld mogen worden met de standby-knop. Opvallend aan de Micro USB-poort is dat deze is af te dekken met een schuifbaar klepje. Aan de onderkant zit alleen een klein gaatje voor de microfoon van de Galaxy S Plus.





Als we de telefoon openmaken zien we als eerste de grote accu die we eerder al even besproken. Deze bevat een grotere capaciteit dan die van de voorganger. Verder kan men een SIM- en MicroSD-kaart in de telefoon schuiven wanneer deze van zijn achterkant is ontdaan. Beide onderdelen kunnen geplaatst worden zonder dat de accu verwijderd moet worden, wat natuurlijk wel zo fijn is aangezien de telefoon dan ook gewoon aan kan blijven staan.